ERÄTOVERI

TYRVÄÄN METSÄNPOJAT – VAMMALAN NUOTIOSISKOT

Partiotuki

Partion tukitoimintaa Vammalassa

Pääjärven kämppä

Pääjärven rannalla on partiolaisten käytössä oleva Partiotuen kämppä. Kämpällä mahtuu majoittumaan kymmenkunta huivikaulaa. Ruoka syntyy puukaminalla, saunakin lämpiää aina tarvittaessa. Kesällä 2010 kämpälle valmistui uusi, varsin rehvakas halkoliiteri.

2015 Uusi kompostoiva käymälä

2015 Vesipata ja sille katos

 

Partiotuki - TyMen ja VaNun vanhempainyhdistys

Puheenjohtaja Katja Heinikorpi 040 500 8890 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kämppätoimikunta Juha Heinikorpi 040 023 5693

Kämpän varaukset  Juha Heinikorpi 040 023 5693

 

Vanhemmat tukena ja turvana

Innokkaat ja avuliaat vanhemmat ovat suunnaton helpotus, oltiinpa järjestämässä vartion retkeä tai valtakunnallisia partiotaitokilpailuja.

Nuoret johtajat tarvitsevat apua tarvikkeiden kuljettamisessa, muonituksessa ja monessa muussakin käytännön askareessa. Kaikilla lippukunnilla on tukenaan isien ja äitien yhdistykset. Vammalan Nuotiosiskoilla ja Tyrvään Metsänpojilla vanhemmat ovat järjestäytyneet Vammalan Partiotuki ry:ksi.

Karkun Samoojilla on oma vanhempainneuvosto, Suodenniemen suonkiertäjillä vanhempainyhdistys.

Kaikki kolme toimivat kuitenkin pitkälti samoilla tavoin: järjestävät varainhankintaa, ruokkivat nälkäisiä ja järjestävät tapahtumia kursseista talkoisiin. Vanhemmille oma yhdistys on myös keino vaikuttaa ja osallistua lasten harrastukseen. Moni on myös päätynyt itse partiolaiseksi oman jälkikasvun harrastuksen innoittamana. Vammalan partiolippukunnat ovat solmineet seurakunnan kanssa taustayhteisösopimuksen. Sekä taustayhteisö että vanhempainyhdistys tukevat molemmat lippukuntien toimintaa, kummatkin omalla tavallaan.

Seurakunnan tuki suuntautuu toiminta-avustusten lisäksi kokoontumis- ja varastotilojen tarjoamiseen sekä apuun hengellisessä kasvatuksessa. Vastaavasti partiolaiset ovat tuttu näky muun muassa kantamassa kolehtia itsenäisyyspäivän kirkossa.

 

Miten pääsee mukaan toimintaan ja tukemaan lasten sekä nuorten harrastusta?

  1. Osallistumalla myyjäisten järjestämiseen (leivonnaiset, arpavoitot, käsityöt, myyminen...)
  2. Saapumalla PaTun myyjäisiin tekemään ostoksia
  3. Lähtemällä innokkaasti mukaan talkoisiin (mm. puutalkoita Pääjärven kämpällä)
  4. Ottamalla yhteyttä puheenjohtajaan
  5. Seuraamalla paikkallislehtien seuratoimintapalstaa
  6. Maksamalla jäsenmaksun, 15euroa, jolloin Sinusta tulee Partiotuen jäsen
  7. Maisemaa kämpän portailta katsottuna.

TyMe ja VaNu Facebookissa